goood-resortVandaag ga ik mijn vakantie ervaring met jullie delen. Ik ben vorige week naar Bonaire geweest. Dit was dan wel niet in het hoogseizoen maar het was nog steeds rond de 26 graden, heerlijk dus! Ik heb mijn vakantie geboekt bij Goood Resort Bonaire. Dit heb ik snel en simpel gedaan op hun website. Het resort ligt halverwege op de heuvel van Santa Barbara en ligt zoon vijf minuten van het strand. Ik heb de eerste paar dagen voornamelijk uitgerust en genoten van het uitzicht op de Caribische zee. In de avond ben ik steeds naar het centrum Kralendijk gegaan en cocktails gedronken in een van de vele strandclubs. De wijk Santa Barbara wordt gezien als een van de meest comfortabele locaties op het eiland. Omdat ik toch meer wou zien van het eiland heb ik de derde dag een auto gehuurd om het eiland te verkennen. Dit kun je daar eenvoudig doen en de mensen daar zijn zeer vriendelijk en behulpzaam. Mij werd verteld dat Washington Slagbaai National Park een echte aanrader is, net als Donkey Sanctuary.

Activiteiten op Bonaire

Doordat ik al een terrein auto gehuurd had was dit park eenvoudig te bereiken. Dit park heeft enkele ruwe wegen en doorgangen, dus ben je van plan dit ook te doen heb je echt een auto nodig. Ik heb tijdens mijn bezoek aan Washington Slagbaai National Park verschillende duik- en snorkelplekken bezocht. Deze waren echt ontzettend mooi! Ook heb ik tijdens zonsondergang lekker gepicknickt. Dit heb ik samen met onbekende gedaan die ik ook al tegen kwam tijdens het snorkelen. Heel gezellig allemaal! Verder bied dit park ook de optie om te gaan hiken, omdat ik hier niet zo van hou heb ik dit dan ook niet gedaan.

Op Bonaire leven al honderden jaren ezels. De oorsprong hiervan gaat terug naar de 17e eeuw. Deze werden gebracht doordat er zware arbeid geleverd moest worden. Door de opkomst van moderne transportmiddelen werden al deze ezels aan hun lot overgelaten. Donkey Sanctuary is een opvang voor deze dieren en biedt ze een veilig onderkomen. Ik kan met mijn auto door dit park rijden en zag zoon honderd ezels vrij bewegen. Echt een must see! Een bezoek aan het park ondersteund het goede werk wat de ezelopvang doet.

Ik ben dus echt razend enthousiast over dit eiland en over het resort van Goood Resort. Ik zal onderaan dit blog enkele foto’s erbij zitten. Ben jij in de toekomst van plan om naar Bonaire te gaan, neem dan zeker even een kijkje op hun website.

imagegen (3)

imagegen (1)